Info

IN PERMANENTIE

Komende tentoonstelling:

Deelname tentoonstelling SENTIMOS-Portretten en Landschappen met werk van 18 kunstenaars zie layout van 2 september tot 9 oktober 2016 Deelname 9 oktober 11 u tot 18 u Matinees

15 mei  tot 7 juni 2015 Deelname Matinees zondag 21 juni  11 u tot 18 u 

Alex De Bruycker: Fotografie Landschappen - Virginie Bésengez: Installatie - KeramiekComing Expositions 2015
- 'Momentum'  @ Galerie S&H De Buck, Gent (B), May

"Beyond archiotecture"

Van 6 tot en met 28 juni presenteert de Directeurswoning uit Roeselare ‘Beyond Architecture’. Deze tentoonstelling toont het werk van schilder Wim Carrein en fotograaf Alex De Bruycker. Beiden benaderen architectuur vanuit hun eigen persoonlijke invalshoek, met het medium dat hen nauw aan het hart ligt.

De link met architectuur is voor Roeselarenaar Wim Carrein bijna vanzelfsprekend. Vanuit zijn opleiding als architect is zijn liefde voor deze thematiek zo groot dat het ook zijn schilderoeuvre beheerst.  “Als architect ben ik geen dromer, maar word ik geïnspireerd door de dagelijkse realiteit.  Wat is zie neem ik eerst fotografisch in me op om het dan vanuit een soort dagdromerij op doek weer te geven.  Mijn werk is sober en tast naar wat fundamenteel is.”

Ook fotograaf Alex De Bruycker uit Maarkedal laat uit zijn keuzes en onderwerpen een grote bewondering blijken voor architectuur. Hij maakt als het ware een portret van een gebouw en kiest voluit voor sfeer.
“ Wie een gebouw in al zijn glorie wil zien, moet er maar naar gaan kijken”, stelt de fotograaf. “Ik presenteer eerder een detail van een gebouw of creëer een nieuw beeld waarbij het gebouw vaak niet herkenbaar wordt weergegeven.”

Unieke combinatie
Wim Carrein en Alex De Bruycker worden beiden ondersteund door Hermine De Groeve van Galerie S&H De Buck uit Gent. Door hun werken samen tentoon te stellen willen de kunstenaars de bezoeker meenemen op een vernieuwende architectuurwandeling zonder klassieke stijlen of historische duiding maar vol originele invalshoeken die de schoonheid van het beeld op zich laat spreken. Zo overstijgen ze de gekende grenzen van architectuur, wat ook de titel van deze tentoonstelling duidelijk maakt.


De tentoonstelling opent met een vernissage op vrijdag 5 juni om 19u.
Daarna kan je ‘Beyond architecture’ gratis bezoeken tussen 6 en 28 juni, telkens van woensdag tot en met zondag tussen 14u. en 18u. in de Directeurswoning, Hendrik Consciencestraat 10, 8800 Roeselare.

 

 

" Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do"


                                                                                                                                          (Johan Wolgang von Goethe)

Alex De Bruycker
Alex De Bruycker is a contemproray photographer and is born in 1968 in Ghent, Belgium. In 1990 he graduated as textile engineer at the High School C.T.L in Ghent. Alex De Bruycker lives and works in Maarkedal, Belgium.
Alex De Bruycker is a passionated hobby photographer and autodidact. Capturing mood in all it's facets is the aim of his work. Approaching each subject, environment, moment in an unique way is his challenge. Cole Thompson was the one who inspired him to start with long exposures and by this my his love for black and white photography was born. He is attracted to the seductive beauty and dramatic mood black and white tones provoke. That's why most of his work is monochrome, allowing him to create work that he personally connect with.
Images
Be aware of the fact that the quality of the images on my website don't have the rendering of the original prints.
All my images are printed on high quality fine art paper and are all unglazed. By this the images are an invitation for the observer to 'feel' the warmth of my work.
Expositions
2014
- Private view @ bROODSTOP, Koenraad Dedobbeleer, Antoine Van Loocke, Ines Deconinck, Laurent Veldekens, Tania De Bruycker Oudenaarde 28-29/06/2014.
- 'Architectuur anders belicht' @ Galerie S&H De Buck, Gent (B), 01/10/2014 - 05/11/2014
Het gebouw is maar het begin
Alex De Bruycker heeft in een paar jaar tijd een heel eigen stem verworven in de architectuurfotografie. Zo eigen, dat men zich kan afvragen of zijn werk wel onder die noemer valt. Uit zijn keuzes en onderwerpen blijkt dat de fotograaf een grote bewondering heeft voor architectuur en een oog voor detail. Hij maakt als het ware een portret van een gebouw en kiest voluit voor sfeer, net als bij de andere foto’s die hij maakt.
Wie het gebouw in al zijn glorie wil zien, moet er maar naar gaan kijken. Dat krijg je niet van Alex De Bruycker. In de plaats daarvan presenteert hij een detail van een gebouw, stelt hij elementen en vormen in vraag en creëert hij een nieuw beeld, waarbij het gebouw vaak niet herkenbaar wordt weergegeven.
Een gebouw weet niet wat het overkomt als Alex in de buurt is en zijn camera tevoorschijn haalt. Hoe statig, hoe imposant en hoe indrukwekkend het ook mag zijn, de fotograaf analyseert het, demonteert het in gedachten, en geen haar op zijn hoofd dat er aan denkt om het onmiddellijk weer ineen te steken. De bouwsteentjes op zich zijn al interessant genoeg. Zijn grote beheersing van de zwart-witfotografie en zijn liefde voor lange sluitertijden zorgen ervoor dat het beeld telkens AF is, vol dramatiek en van een grote leesbaarheid.
Vaak trekt hij het laken helemaal naar zich toe en onthult hij iets wat zelfs de architect van het gebouw wellicht niet zo heeft gezien. Dan wordt een zuil waar je normaal zomaar omheen loopt ineens een mysterieuze ingangspoort tot een nieuwe wereld. Dan blijkt een fly-over vooral van onderen subliem. Dan veranderen de torens van een bibliotheek in dozen vol boeken. Wie houdt van gebouwen, kan gerust even stoppen met kijken. Alex De Bruycker doet het in uw plaats, en maakt dan dat ene beeld, dat de moeite is om mee naar huis te nemen. (Geert Stadeus - Hoofdredacteur SNOECKS - 13/09/14)Coming Expositions
2015
- 'Momentum'  @ Galerie S&H De Buck, Gent (B), May
- 'Beyond architecture' @ De Directeurswoning, Roeselare (B), June

 

Alex De Bruycker Venetië 2016 SEZIONE FOTOGRAFIA “Tidesharing” Gentile Alex De Bruycker, la giuria ha terminato la seconda selezione della sezione Arte Fotografica. Abbiamo il piacere di comunicarti che sei stato selezionato come finalista e la tua opera verrà esposta all'Arsenale di Venezia dal 19 marzo al 3 aprile. Nei prossimi giorni riceverai tutte le istruzioni e le tempistiche per la stampa e la spedizione dell'opera. Cliccando qui puoi visualizzare i nomi degli artisti finalisti e l'opera selezionata >>> Opgenomen in Magazine Studio “Beyond” http://www.rrcstudio.com/studiomagazine_issues

 

DE BRUYCKER ALEX

image

Contact:

Artgalerie S&H De Buck
Hermine De Groeve
Zuidstationstraat 25 | 9000 Gent | Belgium
+32 (0)9 225 10 81 | sdebuck@skynet.be

Opening hours:

from 15h - 18h.
and on appointment
closed:
sundays, mondays & tuesdays

Permanent :

Hedendaagse juwelen en zilveren ontwerpen
van de hand van Siegfried De Buck

» www.siegfrieddebuck.be