Info

WILLY VYNCK

Tentoonstelling W.  Vynck DAGELIJKS BROOD"

26 mei tot 24 juni 2017

Deelname Eerste Gentse Soiree: 9 juni 18 tot 22 u

Welkom op de opening die wordt ingeleid door Hans Theys vrijdag 26 mei 20 u
 
Enkele teksten van W.Vynck worden op de opening uitgedeeld uitgegeven door Os Bovis. Er is een kostbare uitgave"Sollicitatie" op tien genummerde exemplaren, handgemaakt met één illustratie uitgave Os Bovis te koop. Pakkende publicatie van W. Vynck Onlangs publiceerde schrijver en fotograaf W. Vynck (1944) een prachtige, tweedelige bundeling van teksten en foto’s. Ik ontmoette Vynck voor het eerst in 2007, toen ik hem uitnodigde deel te nemen aan de elf maanden durende, groeiende tentoonstelling ‘The Moss Gathering Tumbleweed Experience’. Meteen raadde ik hem aan een boek uit te geven met zijn prachtige teksten, gesteld in de spitse, uitgebeende taal van Nescio, en zijn toen vaak opzettelijk grof gemaakte zwart-witte registraties van het oude ballet van de eenzaamheid en de troost die voor sommige mensen uitgaat van in het licht oplossende alledaagse voorwerpen. Toen ik zestien was en op school ‘L’étranger’ las, waarin de held de indruk heeft van de wereld gescheiden te zijn door een dikke laag glas, kon ik niet vermoeden twee jaar later voor altijd te willen versmelten met de lerares Frans die mij zo vroeg had laten kennismaken met dit ongenadige relaas over de soms verstikkende onbereikbaarheid van de meest gewone dingen. Beide ervarigen vind ik terug in de foto’s van Vynck: het gevoel voor altijd afgesloten te zijn van de wereld én het vermoedelijk daaruit gegroeide verlangen voor altijd met haar samen te vallen. De publicatie heeft een wonderlijke vorm. Als eeuwige dwarsligger heeft Vynck er nooit mee ingestemd zijn werk samen te brengen in een boek. Uiteindelijk vond hij de merkwaardige, onverwachte vorm van het ‘magazine’: geen clichématig vormgegeven populaire publicatie, maar een soepele bundeling van glad papier, als een leeggelopen tijdschrift, waarbij op elke pagina een naakte foto is afgebeeld, zonder bijschriften of paginanummering. Het resultaat is verbijsterend fris, pretentieloos, en vol van aangename zwaarte. Een lichtvoetige zwaarte dus, genereus en kwetsbaar. Een geschenk. Hans Theys Deelname Matinees : zondag 9 juni van 11 u tot 18 u

 

Fotografie

 

Begon in 2006 met het maken van digitale foto’s en het schrijven van beknopte, heldere brieven, die hij per email bezorgt aan zijn lezers. De onverwachte confrontatie van een brief of een brief aangeplakt in zijn stad of ook uitgedeeld, zijn belangrijk voor hem. Zijn foto’s gaan over de alledaagse onderwerpen waar hij met verwondering naar kijkt. Hij maakt een reportage van wat dagelijks vlak naast hem staat. In zijn brieven schrijft hij over de moeilijke verhouding en omgang van elk van ons met een ander.
 
Started in 2006 making digital photos and writing concise, clear letters, which he delivers to its readers by email. The unexpected confrontation of a letter or a letter pasted up in his city or also handed out, are important to him. His photos go on everyday subjects where he with wonder. He makes a report of what daily right next to him. In his letters he writes about the difficult relationship and dealing of each of us with another.

 

Willy Vynck

image

Contact:

Artgalerie S&H De Buck
Hermine De Groeve
Zuidstationstraat 25 | 9000 Gent | Belgium
+32 (0)9 225 10 81 | sdebuck@skynet.be

Opening hours:

from 15h - 18h.
and on appointment
closed:
sundays, mondays & tuesdays

Permanent :

Hedendaagse juwelen en zilveren ontwerpen
van de hand van Siegfried De Buck

» www.siegfrieddebuck.be